Παναγιώτης Γ. Παπαγέωργας

Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρονικής ΤΕΙ Πειραιά

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Καθηγητής Παναγιώτης Παπαγέωργας είναι κάτοχος πτυχίου στη Φυσική (1984) και  Διδακτορικού Διπλώματος στις Φυσικές Επιστήμες (1995) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την περίοδο 1986 έως 1996  ήμουν Ερευνητής στον τομέα Εφαρμογών του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε σε δέκα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΟΚ, την ΓΓΕΤ, την ΔΕΗ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, τον ΟΓΑ και την Σουηδική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Την περίοδο 1994-2008 ήμουν Ερευνητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένα αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων. Σαν κύριος Ερευνητής συμμετείχα σε τρία ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΟΚ και ένα από την ΓΓΕΤ (ΠΑΒΕΤ 1996).

Στα πλαίσια της ερευνητικής μου δραστηριότητας στο ΤΕΙ Πειραιά ήμουν Υπεύθυνος ερευνητικού προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την ΓΓΕΤ (ΠΑΒΕΤ 2005) για την ανάπτυξη  διάταξης πλοήγησης στο εσωτερικό κτιρίων για εφαρμογές θέσης (Location Based Services) καθώς και ερευνητικού προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την εταιρεία 3Μ και CAT Hellas για την χρήση RFIDs στην ηλεκτρονική ταυτοποίηση οχημάτων.   Την περίοδο (2012-2015) είμαι Επιστημονικός Υπεύθυνος στο ερευνητικό πρόγραμμα  «Ανάπτυξη Πλατφόρμας Ανοικτού Κώδικα για την Εκπαίδευση και Έρευνα Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων».

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com